‘Wij kochten een bedrijf. JonkerFieret voegde extra waarde toe.’

21 november 2019

‘Wij kochten een bedrijf. JonkerFieret voegde extra waarde toe.’

Bedrijfsovername | JonkerFieret denkt met je vooruit

 

JonkerFieret begeleidt regelmatig bedrijfsovernames. Hoe dat in de praktijk gaat? Dat kunnen we natuurlijk zelf vertellen, maar we laten liever onze klant aan het woord.

Marco Groenendijk, oprichter van Gravity B.V., over zijn bedrijfsovername en onze samenwerking:

‘Enkele maanden geleden kreeg Gravity B.V. een bijzondere kans. Een voor onze markt interessant bedrijf was te koop en wij besloten het te kopen. Bij zo’n overname komt veel kijken. En dus zochten we een partij die expertise heeft op het gebied van bedrijfsovernames. Vanwege mijn positieve samenwerking met JonkerFieret (sinds 2011 administratie, jaarrekening en advies voor onze B.V. ‘s) koos ik voor hen.

Tijdsdruk aan de onderhandelingstafel

Het was razendsnel schakelen. Maar met de specialisten van JonkerFieret hadden we direct een volwaardige en betrouwbare gesprekspartner aan tafel. Een die ook nog op een menselijke manier de verschillende partijen op een lijn krijgt. Hun expertise en argumentatie is sterk en dat geeft kracht op het moment dat je dat nodig hebt.

Een bedrijfsovername is ook pragmatisch

JonkerFieret gaat grondig en tegelijk pragmatisch te werk. Wij hadden geen recht-toe-recht-aan situatie. Wat ik heb gewaardeerd aan de samenwerking bij deze bedrijfsovername is dat zij zich niet strikt als accountant opstellen, maar gaan voor een praktische en logische aanpak, bijvoorbeeld als bepaalde cijfers moeilijk te leveren zijn. Hoe los je dat dan op en weet je toch dat je alle zaken goed op een rij hebt staan? Ze zijn to-the-point, en weten lastige informatie simpel en overzichtelijk weer te geven. Dit sluit goed aan bij de Simplicity Moves filosofie van Gravity.

Er zijn op het juiste moment

Ook onder de nodige tijdsdruk en op belangrijke momenten kregen we voldoende aandacht van JonkerFieret. Ik vind dat essentieel, op zulke momenten moet je op elkaar kunnen rekenen.

Ondernemend en doordacht

Ander sterk punt en wat hen echt onderscheidend maakt van anderen is de ondernemende instelling en kennis van het ondernemerschap. Je moet als accountant verder kunnen kijken, snappen in welke wereld de ondernemer zich bevindt. De markt, de keuzes, de mensen, de risico’s. Daar waar de ondernemer risico’s neemt en de accountancy alle risico’s afdekt moet je met elkaar een natuurlijke en doordachte balans vinden.

‘JonkerFieret bracht meer op dan ze zelf kostten.’

Dik terugverdiend

Door hun kennis van zaken heeft JonkerFieret ons veel opgeleverd. Door o.a. reële waardering van de assets en het signaleren van belangrijke fiscale en administratieve voordelen. Uiteindelijk brachten ze een stuk meer op dan wat ze ons hebben gekost.

Mijn conclusie: met JonkerFieret is het in de volle breedte van administratie, jaarrekeningen en advies tot begeleiden van een bedrijfsovername prettig schakelen en goed samenwerken. Zaken waar ze wat mij betreft veel meer mee naar buiten zouden mogen treden en waar veel mede-ondernemers profijt van kunnen hebben.’

 

Meer over onze expertise bij bedrijfsovername

Terug naar overzicht