Werken/leren als assistent-accountant. Hoe is dat? Verena vertelt.

4 december 2019

Werken/leren als assistent-accountant. Hoe is dat? Verena vertelt.

De propedeuse is binnen! Direct van het VWO af koos Verena voor werken en leren via JonkerFieret adviseurs/accountants en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Vanaf dag 1 was ze assistent-accountant. Hoe dat is?

Over haar eerste jaar en het werken bij JonkerFieret.

 

Studiekeuze

De studiekeuze voor Accountancy was duidelijk. ‘Mijn vader heeft een eigen accountantskantoor, die kant wilde ik ook op. De keuze voor deeltijd was een tweede. ‘Ik wilde graag direct aan de slag want in de praktijk leer je het vak.’ Ze koos de opleiding deeltijd Accountancy bij HAN. En dat betekent per week 4 dagen werken en 1 dag school.

Op zoek naar een werkplek die bij je past

‘Ik moest actief op zoek naar een werkplek.’  Ze solliciteerde bij JonkerFieret. ‘Ik zocht naar een middelgroot kantoor waar je iedereen kent en geen nummer bent. Maar wel groot genoeg om met alle kanten van het vak bezig te kunnen zijn. De zus van een vriendin werkte al bij JonkerFieret als assistent-accountant en vertelde over de goede sfeer en begeleiding. JonkerFieret investeert veel in het werken/lerenproces en neemt jaarlijks enkele studenten aan.’

Aan de slag bij JonkerFieret als assistent-accountant

Inmiddels weet Verena niet beter. Een gemiddelde dag? Thee, een praatje met mijn collega’s en vooral lekker aan de slag voor de diverse klanten. De sfeer is inderdaad goed. Iedereen gaat prettig en informeel met elkaar om. Daar houd ik van.

Ik heb het eerste jaar enorm veel geleerd en veel begeleiding gekregen. Ik werk voor diverse klanten, hou administraties bij, stel jaarrekeningen samen en help klantcoördinatoren bij hun werkzaamheden. Eigenlijk is geen dag hetzelfde.

Hoe dat is: werken en leren?

‘Ik ga een dag en soms nog een avond per week naar school en daarnaast werk ik vier dagen. Het is een volle week, maar je merkt meteen dat de praktijkervaring je helpt bij de studie. Wat je doet in de praktijk komt in de lessen terug. Als ik vragen heb over de studie dan is er altijd wel een collega die het antwoord weet; er zijn er veel die dezelfde opleiding doen of hebben gedaan. Bij opdrachten denken mijn collega’s mee. Als een casus nodig is kan dat vaak binnen JonkerFieret. Wat natuurlijk ook heel prettig is, is dat JonkerFieret studiekosten vergoedt, inclusief boeken en reiskosten. Dus bouw ik geen studieschuld op, een goede start voor later.

Een blik in de toekomst

Ik wil om te beginnen mijn studie afmaken en wellicht een vervolgstudie. In de loop van de jaren hoop ik te groeien in mijn functie, meer verantwoordelijkheden te krijgen en op den duur een eigen klantenportefeuille. Ik heb het erg naar mijn zin bij JonkerFieret en hoop hier nog veel te leren en lang deel uit te maken van het team!

Terug naar overzicht