Noodopvolgingsplan

30 januari 2019

Noodopvolgingsplan

Niemand kan in de toekomst kijken en daarom is het goed dat u weet wat er moet gebeuren indien uw echtgenoot/partner komt te overlijden op een onverwacht moment. Wat gebeurt er dan met de onderneming? Wat moet er allemaal geregeld worden?

Om te zorgen dat u zo goed mogelijk voorbereid bent, hebben wij het ‘Noodopvolgingsplan’ in het leven geroepen.

Het plan geeft inzicht in uw huidige en financiële situatie, zowel zakelijk als privé. Het is handleiding voor onverhoopte situaties en geeft advies over de punten die nog geregeld moeten of kunnen worden.

In dit noodopvolgingsplan bundelen wij de krachten van alle financiële adviseurs (notaris, fiscalist, verzekeringsadviseur, accountant) in één duidelijk overzicht samen. Op basis van al deze gegevens, geven wij de (partner van de) ondernemer persoonlijk advies om de positie van de partner bij overlijden van de directeur-grootaandeelhouder te optimaliseren.

De erfbelasting en de inkomstenbelasting vragen extra aandacht. Dit kunnen hoge bedragen zijn. Deze bedragen kunnen lager worden, indien de juiste structuur is opgezet. Het is daarom belangrijk deze structuur op voorhand te organiseren bij en door een deskundige fiscalist.

Met het team van JonkerFieret staat u er niet alleen voor. Met kennis en compassie zijn we er voor u. Ook in moeilijke tijden.

 

Artikel geschreven door: Lejla Huisman, jurist en belastingadviseur

 

Terug naar overzicht