Nieuws

21 september 2020

Prinsjesdagspecial 2021 m.b.t. Covid-19

In deze aanvullende Prinsjesdagspecial zetten wij de wetsvoorstellen met betrekking tot Covid-19 voor u op rij.

Lees meer
16 september 2020

Prinsjesdagspecial 2021

Hierbij presenteren wij u de meest in het oog springende veranderingen die niet zien op corona.

Lees meer
16 juli 2020

Na vakantie in quarantaine: loondoorbetaling of niet?

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Wat als een werknemer op vakantie gaat naar een gebied met een geel, oranje of rood reisadvies? Wat als de werknemer tijdens of na z’n vakantie in quarantaine moet: loondoorbetaling of niet?

Lees meer
25 mei 2020

NOW, Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid

Maandag 6 april a.s. opent het UWV het loket voor de NOW. Het UWV neemt voor deze regeling automatisch de gegevens uit de loonaangifte bij de Belastingdienst over. In dit artikel zetten we een aantal zaken op een rijtje zodat u zich goed kunt voorbereiden.

Lees meer
14 mei 2020

Goedkeuring verlaging “gebruikelijk loon”

Als gevolg van de coronacrisis is er sprake van omzetverlies bij veel ondernemers. Om de ab-houder tegemoet te komen, veelal de dga’s, heeft het Ministerie van Financiën recent aangekondigd dat er een aparte goedkeuring komt voor een tijdelijke verlaging van het gebruikelijk loon.

Lees meer
7 mei 2020

Compensatieregeling transitievergoedingen voortkomend uit beëindiging dienstverband na langdurige arbeidsongeschiktheid, per 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 kunnen werkgevers bij het UWV een compensatie aanvragen voor transitievergoedingen bij zogenaamde slapende dienstverbanden (dienstverbanden van zieke werknemers die langer duren dan 2 jaar).

Lees meer
16 april 2020

Reiskosten in tijden van corona: wat mag, wat moet en wat kan?

Nu de overheidsmaatregelen inzake corona werkgevers verplichten hun medewerkers waar kan thuis te laten werken, is het van belang vergoedingen, verstrekkingen aan medewerkers, alsook inhoudingen, tegen het licht te houden.

Lees meer
8 april 2020

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemer

Deze regeling is geënt op de Bbz en wordt daarom uitgevoerd door gemeenten. Kort gezegd bestaat de TOZO uit twee voorzieningen: inkomensondersteuning en lening voor bedrijfskapitaal.

Lees meer
8 april 2020

TOGS, Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19

Wat behelst de eenmalige tegemoetkoming? In dit blog vertellen wij u hier meer over.

Lees meer
2 april 2020

Liquiditeitsprognose voor MKB ondernemers

In moeilijke tijden helpen we elkaar. Daarom stelt JonkerFieret in dit artikel een gratis model liquiditeitsprognose ter beschikking.

Lees meer
26 maart 2020

Update nieuwe regelingen met actieplan voor ondernemers

Het is een roerige tijd. Allereerst hopen wij uiteraard dat u en uw naasten in goede gezondheid zijn. Daarnaast ziet JonkerFieret het als haar opdracht om u in deze tijd juist extra te ondersteunen en ook zo praktisch mogelijk. Hoewel de crisis ontegenzeggelijk veel onzekerheden met zich meebrengt, biedt deze tijd voor u als ondernemer ook kansen.

Lees meer
18 maart 2020

WTV wordt NOW en actuele noodmaatregelen vanuit de overheid inzake corona-problematiek

De regeling WTV is door de overheid per direct stopgezet en wordt vervangen door het NOW, Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid. Dit is een tijdelijke subsidiemaatregel gericht op werkbehoud. De nieuwe aanvragen worden door het UWV in behandeling genomen, echter het NOW is nog niet actief. Zodra de aanvraag methode bekend is, zullen wij u hierover informeren.

Lees meer
16 maart 2020

Steunmaatregelen vanuit de overheid inzake corona-problematiek

We beleven met elkaar bijzondere tijden. Het Coronavirus heeft grote delen van ons land platgelegd. Het kan haast niet anders of het heeft ook voor uw bedrijf gevolgen. Lees hier meer over in dit blog.

Lees meer
16 maart 2020

Coronabeleid JonkerFieret adviseurs/accountants

JonkerFieret adviseurs/accountants volgt de richtlijnen van het RIVM in haar beleid rond het Coronavirus (Covid-19). Naar aanleiding van het aangescherpte RIVM-beleid, heeft JonkerFieret adviseurs/accountants vastgesteld welke gevolgen dit heeft voor geplande besprekingen, bezoekers aan kantoor, bezoeken aan klanten en voor medewerkers.

Lees meer
4 maart 2020

Coronavirus: dit moet je weten / kun je doen als werkgever

Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid voor je werknemers. Wat moet je precies doen om Coronavirus besmetting te voorkomen en wat als er een besmetting is? Lees het hier in 10 vragen en antwoorden. Met aanvullend informatie over werktijdverkorting.

Lees meer
29 januari 2020

Conflict tussen compagnons? Los het prettig op met mediation.

JonkerFieret ziet kansen voor ondernemers. Ook als het minder lekker loopt. Een bijzonder specialisme komt van onze partner Ad Jonker, die als zakelijk mediator bedrijven helpt om conflicten tussen zakelijke partners, zoals aandeelhouders en compagnons, op te lossen.

Lees meer
18 december 2019

Nieuwe regelingen 2020 voor ondernemers

Komend jaar veranderen er weer een aantal regelingen die interessant zijn voor ondernemers. Wij zetten hier een aantal belangrijke of interessante wijzigingen kort en overzichtelijk voor u op een rij. Wilt u hier meer over weten? Dan helpen we natuurlijk graag verder.

Lees meer
7 november 2019

Dit verandert er op 1 januari in de Wet Arbeidsmarkt in Balans

Vanaf 1 januari 2020 veranderen er verschillende regels binnen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Die hebben te maken met arbeidscontracten en ontslag. Heeft u ze al goed in kaart? Wij zetten ze graag nog even voor u op een rij.

Lees meer