Nieuws

29 januari 2020

Conflict tussen compagnons? Los het prettig op met mediation.

JonkerFieret ziet kansen voor ondernemers. Ook als het minder lekker loopt. Een bijzonder specialisme komt van onze partner Ad Jonker, die als zakelijk mediator bedrijven helpt om conflicten tussen zakelijke partners, zoals aandeelhouders en compagnons, op te lossen.

Lees meer
18 december 2019

Nieuwe regelingen 2020 voor ondernemers

Komend jaar veranderen er weer een aantal regelingen die interessant zijn voor ondernemers. Wij zetten hier een aantal belangrijke of interessante wijzigingen kort en overzichtelijk voor u op een rij. Wilt u hier meer over weten? Dan helpen we natuurlijk graag verder.

Lees meer
7 november 2019

Dit verandert er op 1 januari in de Wet Arbeidsmarkt in Balans

Vanaf 1 januari 2020 veranderen er verschillende regels binnen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Die hebben te maken met arbeidscontracten en ontslag. Heeft u ze al goed in kaart? Wij zetten ze graag nog even voor u op een rij.

Lees meer
23 mei 2019

Wettelijk minimumloon 1,23% hoger

Het minimumjeugdloon wordt per 1 juli voor de tweede keer een flinke stap verhoogd. Hierdoor krijgen ook werknemers van 21 jaar recht op het volledige wettelijk minimumloon. Dit wettelijk minimum bedraagt per 1 juli 2019 € 1.635,60 per maand.

Lees meer
7 mei 2019

Werknemers verliezen wettelijke vakantiedagen per 1 juli 2019

Per 1 juli 2019 vervallen de wettelijke vakantiedagen die werknemers in 2018 hebben opgebouwd. Werkgevers doen er dus goed aan werknemers op tijd te wijzen op het vervallen van hun vakantiedagen.

Lees meer
4 april 2019

Met deze 8 tips kun je belastinggeld besparen!

Het voorjaar staat voor veel ondernemers in het teken van de jaarlijkse belastingaangifte, en al helemaal nu 1 mei met rasse schreden dichterbij komt. Op die dag wil de fiscus de aangifte binnen hebben. Niemand betaalt graag meer belasting dan nodig. Maar hoe voorkom je onnodige kosten en vind je de weg in de soms ingewikkelde fiscale regelgeving? Albert Fieret, partner bij JonkerFieret (belasting)adviseurs en accountants in Ede en Barneveld, zet acht tips op een rij waarmee je belasting kunt besparen.

Lees meer
11 maart 2019

Compensatie transitievergoeding per april 2020

Werkgevers kunnen vanaf 1 april 2020 een compensatie aanvragen voor transitievergoedingen die zij hebben betaald bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. Deze compensatie geldt tevens voor betaalde transitievergoedingen met terugwerkende kracht vanaf juli 2015.

Lees meer
30 januari 2019

Noodopvolgingsplan

Niemand kan in de toekomst kijken en daarom is het goed dat u weet wat er moet gebeuren indien uw echtgenoot/partner komt te overlijden op een onverwacht moment. Wat gebeurt er dan met de onderneming? Wat moet er allemaal geregeld worden?

Lees meer
28 november 2018

JonkerFieret wil bij meer betrokken zijn dan de jaarrekening

Een accountant houdt zich traditioneel vooral bezig met de jaarrekening, met de controle van cijfers. Maar de twee directeur-eigenaren van JonkerFieret willen meer bieden: „Meedenken met de klanten, dat is onze lust en ons leven.”

Lees meer