Een BTW-aangifte opstellen en indienen? Zo doet u dat.

3 oktober 2018

Een BTW-aangifte opstellen en indienen? Zo doet u dat.

Oktober is aangebroken. Tijd om de btw-aangifte (aangifte omzetbelasting) in te dienen over de maand september of over het derde kwartaal van 2018.

Wanneer moet u een btw-aangifte indienen?

Als ondernemer dient u periodiek een btw-aangifte in. Dit kan per maand of kwartaal en in hoge uitzondering per jaar (dit is afhankelijk van het aantal mutaties dat plaatsvindt binnen de onderneming).

Tip: Of u nu kiest voor maandelijks of per kwartaal, zorg er altijd voor dat de gegevens in uw in- en verkoopadministratie up-to-date zijn. Dit scheelt u tijd bij het opstellen van de btw-aangifte.

Waar kunt u de btw-aangifte indienen?

U kunt de btw-aangifte indienen via het beveiligde gedeelte op de website van de Belastingdienst (https://mijn.belastingdienst.nl/ppa/), via  uw administratiepakket of via de accountant.

Tip: Begin op tijd met de btw-aangifte, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Controleer daarbij ook of u alle inloggegevens bij de hand hebt en of deze nog werken. Als u de inloggegevens kwijt bent, kan het helaas soms even duren voordat u nieuwe hebt ontvangen.

Wanneer moet u de btw-aangifte indienen en betalen?

De btw-aangifte moet uiterlijk ingediend en betaald zijn voor de laatste dag van de maand die volgt op het kwartaal/de maand waarover u aangifte doet. De btw-aangifte van het derde kwartaal en de maand september dient dus uiterlijk 31 oktober ingediend en betaald te zijn.

Let op: Banken hebben soms enkele dagen verwerkingstijd nodig. Ook kan de betaling langer duren in het weekend en met de feestdagen. Houd hier dus rekening mee bij de betaling.

Heeft u hulp nodig bij het opstellen en indienen van je btw-aangifte of heeft u vragen naar aanleiding van het artikel? Dan horen wij het graag.

 

Artikel geschreven door: Jantine Pannekoek, klantcoördinator

Terug naar overzicht