Actualiteiten

14 december 2021

Eindejaarstips 2021

Dit jaar hebben wij ook de eindejaarstips van 2021 weer voor u! Wij informeren u graag over de mogelijkheden om nog in 2021 belasting te besparen en over de fiscale wijzigingen in 2022. Ook wensen wij u alvast goede feestdagen en een voorspoedig 2022!

Lees meer
23 september 2021

Prinsjesdagspecial 2022

Wilt u meer wilt weten over de kabinetsplannen voor 2022 en wat deze voor u betekenen? Lees hier onze Prinsjesdagspecial.

Lees meer
1 juli 2021

Oudere werknemers tegemoetkomen met vervroegd pensioen?

Met terugwerkende kracht geldt vanaf 1 januari 2021 onder voorwaarden tijdelijk een versoepeling van de RVU-heffing voor werknemers die binnen drie jaar de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken. Lees hier meer over de versoepeling.

Lees meer
8 april 2021

Hoe maak je als HBO student carrière in de accountancy? Helene praat je bij!

Helene (24) begon in 2014 bij ons. Van assistent-accountant klom ze op naar gevorderd-assistent en is inmiddels klantcoördinator. Hoe ze dat heeft ervaren? Lees het hier.

Lees meer
24 maart 2021

WOZ-beschikking al ontvangen?

Rond deze tijd ontvangt u hem weer: de aanslag gemeentelijke belastingen met daarop vermeld de WOZ-waarde van uw woning. Op basis van deze WOZ-waarde betaalt u diverse belastingen, zoals de onroerende zaak-, inkomsten-, erf- en waterschapsbelasting.

Lees meer
28 januari 2021

Extra noodsteun voor ondernemers in 2021

Om ondernemers door de coronacrisis te helpen breidt het Kabinet het steun- en herstelpakket flink uit door (toegang tot) regelingen te verruimen. De belangrijkste wijzigingen zetten we in dit artikel voor u op een rijtje.

Lees meer
15 december 2020

Aanvraag NOW 3.0 verlengd tot en met 27 december 2020!

Minister Koolmees van SZW kondigde gisteren aan dat de NOW 3.0 in het eerste kwartaal van 2021 niet afgebouwd wordt. Lees hier meer over de verlenging van de NOW 3.0

Lees meer
19 november 2020

De UBO–registratie

Op 27 september 2020 is het UBO-register in werking getreden en zijn organisaties verplicht om hun UBO in te schrijven. Graag willen wij toelichten wat het UBO-register voor u betekent.

Lees meer
2 november 2020

NOW 3.0

Met ingang van 1 oktober 2020 wordt de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) voor de derde maal verlengd. De NOW 3.0 kent ditmaal een langere looptijd, tot 1 juli 2021, en drie tijdvakken met daarin telkens wijzigende voorwaarden. In dit artikel worden de hoofdlijnen weergegeven.

Lees meer
2 november 2020

Definitieve vaststelling NOW 1.0

Met ingang van 7 oktober 2020 kunnen aanvragers van de NOW1.0 -subsidie de aanvraag voor de definitieve subsidieberekening indienen bij het UWV. Bij deze aanvraag moet mogelijk een accountantsverklaring of een verklaring van een deskundige derde bijgevoegd worden. Lees hier meer..

Lees meer
16 juli 2020

Na vakantie in quarantaine: loondoorbetaling of niet?

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Wat als een werknemer op vakantie gaat naar een gebied met een geel, oranje of rood reisadvies? Wat als de werknemer tijdens of na z’n vakantie in quarantaine moet: loondoorbetaling of niet?

Lees meer
25 mei 2020

NOW, Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid

Maandag 6 april a.s. opent het UWV het loket voor de NOW. Het UWV neemt voor deze regeling automatisch de gegevens uit de loonaangifte bij de Belastingdienst over. In dit artikel zetten we een aantal zaken op een rijtje zodat u zich goed kunt voorbereiden.

Lees meer
14 mei 2020

Goedkeuring verlaging “gebruikelijk loon”

Als gevolg van de coronacrisis is er sprake van omzetverlies bij veel ondernemers. Om de ab-houder tegemoet te komen, veelal de dga’s, heeft het Ministerie van Financiën recent aangekondigd dat er een aparte goedkeuring komt voor een tijdelijke verlaging van het gebruikelijk loon.

Lees meer
7 mei 2020

Compensatieregeling transitievergoedingen voortkomend uit beëindiging dienstverband na langdurige arbeidsongeschiktheid, per 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 kunnen werkgevers bij het UWV een compensatie aanvragen voor transitievergoedingen bij zogenaamde slapende dienstverbanden (dienstverbanden van zieke werknemers die langer duren dan 2 jaar).

Lees meer
16 april 2020

Reiskosten in tijden van corona: wat mag, wat moet en wat kan?

Nu de overheidsmaatregelen inzake corona werkgevers verplichten hun medewerkers waar kan thuis te laten werken, is het van belang vergoedingen, verstrekkingen aan medewerkers, alsook inhoudingen, tegen het licht te houden.

Lees meer
8 april 2020

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemer

Deze regeling is geënt op de Bbz en wordt daarom uitgevoerd door gemeenten. Kort gezegd bestaat de TOZO uit twee voorzieningen: inkomensondersteuning en lening voor bedrijfskapitaal.

Lees meer
8 april 2020

TOGS, Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19

Wat behelst de eenmalige tegemoetkoming? In dit blog vertellen wij u hier meer over.

Lees meer
2 april 2020

Liquiditeitsprognose voor MKB ondernemers

In moeilijke tijden helpen we elkaar. Daarom stelt JonkerFieret in dit artikel een gratis model liquiditeitsprognose ter beschikking.

Lees meer
26 maart 2020

Update nieuwe regelingen met actieplan voor ondernemers

Het is een roerige tijd. Allereerst hopen wij uiteraard dat u en uw naasten in goede gezondheid zijn. Daarnaast ziet JonkerFieret het als haar opdracht om u in deze tijd juist extra te ondersteunen en ook zo praktisch mogelijk. Hoewel de crisis ontegenzeggelijk veel onzekerheden met zich meebrengt, biedt deze tijd voor u als ondernemer ook kansen.

Lees meer
18 maart 2020

WTV wordt NOW en actuele noodmaatregelen vanuit de overheid inzake corona-problematiek

De regeling WTV is door de overheid per direct stopgezet en wordt vervangen door het NOW, Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid. Dit is een tijdelijke subsidiemaatregel gericht op werkbehoud. De nieuwe aanvragen worden door het UWV in behandeling genomen, echter het NOW is nog niet actief. Zodra de aanvraag methode bekend is, zullen wij u hierover informeren.

Lees meer
16 maart 2020

Steunmaatregelen vanuit de overheid inzake corona-problematiek

We beleven met elkaar bijzondere tijden. Het Coronavirus heeft grote delen van ons land platgelegd. Het kan haast niet anders of het heeft ook voor uw bedrijf gevolgen. Lees hier meer over in dit blog.

Lees meer
16 maart 2020

Coronabeleid JonkerFieret adviseurs/accountants

JonkerFieret adviseurs/accountants volgt de richtlijnen van het RIVM in haar beleid rond het Coronavirus (Covid-19). Naar aanleiding van het aangescherpte RIVM-beleid, heeft JonkerFieret adviseurs/accountants vastgesteld welke gevolgen dit heeft voor geplande besprekingen, bezoekers aan kantoor, bezoeken aan klanten en voor medewerkers.

Lees meer
4 maart 2020

Coronavirus: dit moet je weten / kun je doen als werkgever

Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid voor je werknemers. Wat moet je precies doen om Coronavirus besmetting te voorkomen en wat als er een besmetting is? Lees het hier in 10 vragen en antwoorden. Met aanvullend informatie over werktijdverkorting.

Lees meer
29 januari 2020

Conflict tussen compagnons? Los het prettig op met mediation.

JonkerFieret ziet kansen voor ondernemers. Ook als het minder lekker loopt. Een bijzonder specialisme komt van onze partner Ad Jonker, die als zakelijk mediator bedrijven helpt om conflicten tussen zakelijke partners, zoals aandeelhouders en compagnons, op te lossen.

Lees meer